Vezi: Sf. GheorgheBrasov

ASEZARE

Statiune balneoclimaterica renumita, amplasata la o altitudine de 650 m la poalele masivului vulcanic Harghita, in jurul Lacului Ciucas de pe malul stang al Oltului, Baile Tusnad beneficiaza de un climat subalpin, cu aer curat, ozonizat si temperatura media anuala de 6 grade C. Se afla la 37 km de Miercurea Ciuc.


ISTORIC

Numele Tusnad Bai a aparut pentru prima oara in 1861.
Despre apele minerale din zona Tusnadului exista dovezi scrise inca din secolul XVIII, in care se mentioneaza existenta unor izvoare de ape minerale cu efecte curative folosite de catre localnicii satelor din apropiere.
Statiunea de renume european a fost declarata oras in 1968.


ATRACTII TURISTICE

Este o statiune cu sezon permanent, cu numeroase izvoare de ape minerale (cunoscute inca de la inceputul secolului al XIX-lea, dar inaugurata abia in anul 1860).
Izvoarele sunt recomandate in tratarea nevrozei astenice, a afectiunilor cardiovasculare, endocrine, renale si ginecologice.

Exista posibilitati moderne de tratament: bai cu ape minerale carbonatate, bai galvanice, instalatii pentru electroterapie, sali de gimnastica.

In aceasta statiune exista ca posibilitati de agrement Lacul Ciucas, folosit vara pentru canotaj si iarna pentru patinaj. De aici se pot face excursii spre Lacul Sf. Ana, care se afla la 3 ore distanta de mers pe jos.
English version

Site creat de
Crios